2014. szeptember 22.

Kiből válik jó coach?



A DIADAL coach kurzus nyílt napjáról 

A Business Coach Kft. évente több kurzust indít, ahol azt ígérik, hogy nemzetközi szintű coaching tudást adnak át az arra elszántaknak. A szeptemberben induló képzés nyílt napjára az ország számos pontjából érkeztek érdeklődők, akik között az előfeltételezéseimhez képest egész sok férfit lehetett látni. Bár később megtudtuk, hogy Magyarországon a statisztikák szerint leginkább nők művelik ezt a hivatást, ezért annál kapósabb, ha valaki férfiként erre adja a fejét. A közel ötven résztvevő a legváltozatosabb szakmákból érkezett, a HR-esek, trénerek és szervezetpszichológusok mellett mérnökök, jogászok és multi cégek középvezetői is megjelentek, de úgy tűnt, egészen egzotikus szakterületek (például reiki oktató, tájépítész vagy polgármester) képviselői is láttak fantáziát az üzleti szféra személyiségfejlesztésében. Érdekes volt meghallgatni, ki miért jött, mit várt ettől az alkalomtól. Sokan a mostani szakmájukban szerettek volna fejlődni, például coaching központú vezetővé akartak válni, esetleg kismamaként gondoltak rá, hogy coachként családbarátabb pályára válthatnak, mások pedig azzal érveltek, hogy mindig jól jön egy ígéretes alternatíva, ha a jelenlegi projektjeik véget érnek.  
Az oktatók bemutatkozása után Komócsin Laura lendületes előadása következett a várható képzésekről. A most induló 60 órás alapozó tanfolyam azoknak szól, akik most ismerkednek ezzel a módszerrel, és biztos alapokat szeretnének, akár a munkájukhoz, akár későbbi coach tanulmányaikhoz. A kurzus két csoportban indul, attól függően, milyen réteget akarunk megcélozni a szolgáltatással. A business coach „szakirány” vállalati középvezetőkre helyezi a hangsúlyt, míg az executive coach a nagyvadakra koncentrál, a csúcsvezetők fejlesztésének lehetőségeit lehet itt megtanulni. Ha valaki ezt az utóbbi csoportot szemelte ki, annak rendelkeznie kell legalább öt év vezetői gyakorlattal, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy a coacholtak jobban meg tudnak bízni valakiben, aki már volt hozzájuk hasonló döntési helyzetekben, és a saját bőrén is tapasztalta a vezetés nehézségeit. A tíz alkalmas alapozó tanfolyam elvégzése után további képzéseken mélyíthető el a tudás, és akár a Nemzetközi Coach Szövetség akkreditációját is meg lehet szerezni.
A nap második felében kicsit megdolgoztatták a coach-jelölteket, külön csoportokat alkotva kellett összeszedni, hogy milyen egy jó coach, illetve miben más a coaching folyamat, mint például a terápia, a tanácsadás, a tréning vagy épp a baráti beszélgetés. Összegzésképp elmondható, hogy a coaching mindezektől mélységében, céljaiban és eszközeiben alapvetően eltér. A coach célja, hogy mentoroltja megtalálja magában azokat az erőforrásokat, amelyekkel át tud lendülni az adott problémán, fejlődnek bizonyos képességei, személyiségvonásai. A Business Coach Kft. hitvallása szerint a coaching folyamat eredménye nem lehet kevesebb annál, hogy a coacholt vezető jobb emberré válik.  
Sok szó esett arról, hogy kiknek való ez a hivatás, és milyen jellemvonásokkal rendelkezzen az ideális coach. A coaching során emberek foglalkoznak emberekkel, a coach és a coachee együttesen alakítja a folyamatot, ezért mindkettejük személyisége befolyással lesz a közös munkára és a végeredményre. Ezért a jó coachnak bizalmat sugárzó, támogató légkört kell kialakítania, amihez elengedhetetlen, hogy nyitott, segítőkész, empatikus és megbízható legyen. Az ilyen emberek mellett a mentorolt felszabadult lehet és nyugodtan beszélhet a nehézségeiről, ötleteiről, érzi, hogy a másik figyel rá, tud és akar is segíteni. Kulcsfontosságú, hogy hiteles és szakmailag felkészült legyen, és határozottan képes irányítani a beszélgetést, és végig tudja vezetni a coacholtat a közösen kijelölt úton. Bár a coaching nem feltétlenül érint mélyebb érzelmi szinteket, és semmiképp nem helyettesítheti a terápiás folyamatot, nem árt hozzá némi pszichológiai ismeret, és jó, ha a szakember személyesen is ismeri azt a közeget, ahonnan a coacholt érkezett, legyen az a multik vagy akár a kkv-k világa. Emellett még számos jó tulajdonsággal lehet bővíteni a sort, egy már-már idealisztikus képig, de Laura mindenkit megnyugtatott, hogy ha valaki még nem látja magában az összes felsorolt erényt, attól még válhat belőle jó szakember.
A business coach képzés szeptember 24-én, az executive coach képzés október elsején folytatódik, további gyakorlatokkal és interaktív előadásokkal. Aki a nyílt napot kihagyta, szeptember 23-a estig még jelentkezhet a tanfolyamra.

Lengyel Csilla

Nincsenek megjegyzések: