2015. február 20.

A HOSSZÚTÁVÚ SIKER TITKA Fejlődő szemlélet (Growth Mindset) Workshop

 


Mi az oka annak, hogy azonos képességű emberek közül egyiknek a karrierje folyamatosan ível felfelé, a másiké pedig egy ponton megakad? Megváltoztatható ez?

Ha hiszünk abban, hogy tudunk fejlődni, könnyebben megbirkózunk az akadályokkal.

2015 tavaszán magyarul is megjelenő könyvében erről is ír dr. Carol S. Dweck, a Stanford Egyetem pszichológus professzora

Programunk középpontjában a „Mindset”, azaz szemléletmód áll.
A workshop során megismerjük megfelelő szemléletmóddal motiválni tudunk másokat, és segíthetjük fejlődésüket, akár saját céljaink elérését, legyen szó szakmai vagy személyes célokról.

Megismeri a rögzült és a fejlődő szemléletmódot, ami segít, hogy:
 
• Megértse a különböző szemléletmódok hatását a teljesítményre
• Örömmel fogadja a változásokat, sikeresen tanuljon az akadályokból és a kudarcokból,
• A különféle szemléletmódok felismerésével és megváltoztatásával sikeresebbé és elégedettebbé váljon, és ebben segíteni tudja munkatársait is.
• Hatékony személyes és vállalati célokat tűzzön ki,
• Nyitott legyen a kritikákra, és fejleszteni tudja a visszajelzés kultúrát a vállalatnál
• Képessé váljon megváltoztatni a szemléletmódját, ha szeretné.
 
Külön kitérünk arra, mik a célkitűzés, a visszajelzés és a dicséret csapdái, és hogyan tudunk olyan visszajelzést adni, ami hosszú távon is motiváló.

Az agykutatás legfrissebb felfedezései és a pszichológiai kutatások eredményei alapján kialakított egyszerű, de meglepően hatásos rendszer egyaránt hasznos az élet valamennyi területén, legyen szó az üzletről, a tanulásról, a személyes kapcsolatokról vagy a gyermeknevelésről.

E témával foglalkozik a Harvard Business Review 2014. novemberi számában megjelent „Hogyan húzhatnak hasznot a vállalatok a fejlődő szemléletből” című cikke is.

A HVG Business 2014. szeptemberi számában megjelent cikket az alábbi linken  olvashatja.Érdeklődés nyílt képzésre vagy vállalatra szabott változatra ajánlatkérés: bea.bincze@businesscoach.hu e-mail címen.

Nincsenek megjegyzések: