2014. október 29.

Eddig hogyan adtad el Magad?

November 6-án coachoknak tartok egynapos tréninget arról, hogy hogyan értékesítsék magukat, hogyan „marketingeljenek”, megosztom tapasztalataimat arról, hogy nekem mi vált be és mi nem, mik az elmúlt 10 év tanulságai ebben a témában.

Nem csak csoportosan szoktam segíteni, sokszor egyéni konzultációra kérnek fel. Ilyenkor az első tisztázó kérdésem mindig az, hogy mit szeretnének: inkább coacholjam őket a témában, vagy tanácsot adjak?
Legtöbbször az első lehetőséget választják, így a következő kérdés az alábbi szokott lenni: „Eddig hogyan adtad el magad?” Erre az egyszerűnek tűnő kérdésre nagyon sokféleképpen válaszolnak. Van, aki arról mesél, hogyan szerezte meg az első állását, van, aki arról, hogyan adta el alkalmazottként a cége termékét, és van, aki arról, hogyan adja el magát nőként/férfiként, azaz hogyan talált társat.
Akármelyik úton is indul el, eddig még mindig volt relevanciája a Hankovszky Katitól és Szabó Pétertől oly sokat hallott „És még?” kérdésnek. Majd annak a kérdésnek is, hogy „Mások/a példaképeid hogyan teszik ezt?”, ismét kiegészítve az „És még?” kérdéssel. Aztán a harmadik duplakérdés azzal kezdődik, hogy „Mit próbálnál ki szívesen?”, aztán persze „És még?”. Jobbnál jobb ötleteket szoktam hallani.

Kíváncsian várom a jövő csütörtöki workshopot, ahol reményeim szerint mindenki inspirációt, hasznos ötleteket és tartalmas útravalót vihet magával.

Komócsin Laura
PCC

Nincsenek megjegyzések: