2013. február 14.

Mfor Vállalatfinanszírozási Konferencia


A Menedzsment Fórum február végi rendezvényének kulcstémája a hazai kis- és középvállalatok finanszírozásának kérdése. Mára közkeletű hipotézisnek számít, hogy a forráshiány mértéke olyan magas a piacon, hogy még a – hazai viszonyok között – komolyabbnak tekinthető vállalatok is nehezen találnak elfogadható finanszírozási lehetőséget. Konferenciánk célja, hogy ezt a felvetést több oldalról vizsgálja meg, valódi opciókra és lehetőségekre rávilágítva.

Az esemény aktualitását egyebek mellett a jegybank vezetésének cseréje adja, amely minden bizonnyal hatással lesz a hazai finanszírozási piacra is. Ennek keretében előadóink bemutatják a hazai vállalkozások működési környezetét, milyen makrogazdasági paraméterek határozzák meg a mindennapjaikat, illetve a folyamatok alapján mire kell felkészülniük. A Nemzetgazdasági Minisztérium képviselője az állami szerepvállalás oldaláról mutatja be, hogyan kívánja az állam segíteni a kis- és középvállalatok finanszírozását, forrásszerzését.

Átfogó képet kaphatnak a résztvevők a hazai vállalati hitelpiac folyamatairól, milyen lehetőségeik vannak a magyar kkv-knak, és milyen korlátozásokkal kell szembesülniük a forrásbevonás során. Finanszírozási szakértők szerint az átgondolt forgótőke gazdálkodás lehet a kiút a bajbajutott vállalkozásoknak, azonban a cégek töredéke használja csak ki maximálisan a finanszírozás legkönnyebben hozzáférhető és legolcsóbb formáját. Az Ernst&Young szakértője a forgótőke kezelés praktikáival, és alternatív finanszírozási módszerekkel ismerteti meg a konferencia résztvevőit.

Programunkat neves szakmai előadóink által tartott előadások mellett sikeres forrásbevonási projektek esettanulmányszerű bemutatásai színesítik. Ennek keretein belül a Raiffeisen Bank képviselője és egy ügyfele esettanulmány során szemlélteti majd a hitelezéssel kapcsolatos tapasztalatokat. Az is információhoz juthat, akit a kötvénykibocsátás lehetősége érdekel, első kézből kaphat információkat egy vállalat és egy kibocsátó közös előadásnak köszönhetően.

A konferencia végén lehetőség nyílik egy interaktív beszélgetésre Dr. Mérő László matematikus, publicista, pszichológussal.


PROGRAM

08.30 – 09.00
Regisztráció
09.00 – 09.05
Megnyitó
Király Béla, lapigazgató, Menedzsment Fórum
09.05 – 09.30
Az állam szerepe a kkv-k hitelezésében
Vagács István, Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály vezetője, Nemzetgazdasági Minisztérium
09.30 – 09.55
A magyar vállalkozások működési környezete
Török Zoltán, vezető elemző, Raiffeisen Bank
09.55 – 10.20
A hazai finanszírozási helyzet általános bemutatása – Korlátok és lehetőségek a kkv piacon
Dercsényi György, üzletágvezetőRaiffeisen Bank
10.20 – 10.45
Sikeres hitelfelvétel – tapasztalatok és buktatók -
A Raiffeisen Bank esettanulmánya.
10.45 – 11.10
Forgótőke a túlélés eszköze – alternatív
finanszírozási módszerek
Tüske Balázs, partner, Ernst & Young Tranzakciós tanácsadási szolgáltatások
11.10 – 11.30
Szünet
11.30 – 12.20
A racionalitás határai a gondolkodásban
Kötetlen beszélgetés Dr. Mérő László matematikus, publicista, pszichológussal
12.20 – 12.45
Hazai KKV-k tőkebevonási lehetőségei
Nagy Kálmán, ügyvezető, Concorde Vállalati Pénzügyek Kft.
12.45 – 13.10
Sikeres kötvénykibocsátás – kibocsátó és
forgalmazó együttesen
Svoób Ágnes, Manager, Corporate Finance, EQUILOR Befektetési Zrt.
Kovács Domonkos, igazgatósági tag, ALTEO
13.10
Ebéd


A konferencia időpontja és helyszíne: 2013. február 28. (csütörtök), Mercure Budapest City Center Hotel, 1052 Budapest, Váci utca 20.
Részvételi díj: 34 000,- Ft + ÁFA

További információ: http://konferenciak.mfor.hu/79.html


Nincsenek megjegyzések: