2012. november 23.

Nők a vezetésben - A sikeres nők titkai


November közepén kerülhet nyilvánosságra az az új tervezet, mellyel Viviane Reding uniós biztos szeretné elérni a kötelező női kvóta bevezettetését a vállalatoknál. Magyarország nyolc másik tagországgal együtt levélben tiltakozott a kötelező kvóta bevezetése miatt arra hivatkozva, hogy az esélyegyenlőség szabályozása a vállalati szférában nem Brüsszel dolga.

Látva a hazai döntéshozók véleményét, amely sok esetben még mindig ott tart, hogy a nők helye a konyhában van, nehéz elképzelni, hogy adminisztratív úton kapnak támogatást a nők a karrierjük építéséhez. Segíthetnek-e magukon, hogyan juthatnak akkor előrébb a ranglétrán?

Az Mfor VII. Menedzsment Konferenciája rendhagyó módon ezúttal nőkre fókuszál, női vezetők sikerének a titkát igyekszik megfejteni.

1;Kvóta vagy nem? Vélemények pro és kontra a női vezetői kvóta alkalmazásáról.

Miért jó a női kvóta?

Dr. Nagy Beáta, gender-kutató, egyetemi docens,Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kar, Szociológia és Társadalompolitika Intézet

A középvezetői szinteken egyre több nő található, ám a legfelsőbb vezetői körökbe nagyon kevés nő jut el. Az üvegplafon jelenség miatt megtörnek női karrierek. Milyen előnyökkel jár az ezt áthidalni hivatott vezetői kvóta esetleges bevezetése?

Csak rajtad múlik a karriered!
Márton-Koczó Ildikó, executive coach, a Business Coach Kft. partnere
Előadónk azt a véleményét igyekszik alátámasztani, hogy nem a kvóta bevezetése jelenti a megoldást, hanem a tudatos karrierépítés. A maguk által húzott korlátok akadályozza meg a nőket az előrejutásban. A magyar gazdasági életben ha kellően tehetséges és céltudatos egy nő, elérhet a vállalati élet csúcsaira.

2; Női szerepek- férfi szerepek
Beke Zsuzsa, kormányzati kapcsolatok és PR vezető, Richter Gedeon Nyrt.
Csak a férfiak szabályai szerint lehet játszani, vagy a nők számára optimális körülmények is kialakíthatóak? Nők helyzete a munkahelyeken, hogyan küzdhetőek le a sztereotípiák?

3; Milyen a magyar női vezető, és mitől lesz jó, és hatékony egy nő menedzserként?
Felkérés alatt
Az akadályok ellenére számos női vezetőt találunk a magyar topmenedzserek között. Mi jellemzi őket, hogyan dönt egy női vezető, mitől lesz legitim a személye és a döntései.


4; Hogyan kommunikáljunk, és érvényesítsük hatékonyan az érdekeinket?
Molnár-Bánffy Kata, tulajdonos, Ladies First Consulting
Egy határozott erőskezű vezetőnő nem feltétlenül utálatos személy, ahogy egy gyermekeket nevelő nő is lehet kiváló szakember. Hogyan lehet mindezt hatékonyan kommunikálni, úgy hogy az érdekeinket is érvényesíteni tudjuk környezetünkben.

5; Pályaváltók (esettanulmányok)
A nők karrierjének egyik általános buktatója a gyerekvállalás. Ez sok nő számára jelent nehéz döntési helyzetet. Sokak számára ugyanakkor a gyermekvállalás nyit meg új hivatást, új "ajtókat".
Cseresznyés Beáta alapító, System4Life Életmentor rendszer és mozgásfejlesztő Akadémia
Kocsisné dr. Péterfy Hajnal, alapító-főszerkesztő, Babafalva.hu

6; Sikeres nők titkai - kerekasztal
Mit gondolnak magukról, a körülöttük dolgozó férfiakról azok a magyar nők, akik (kívülről nézve legalábbis) pályájuk csúcsára jutottak. Hogyan tudnak érvényesülni, milyen női praktikák vannak a karrierépítés során
Felkérés alatt

A VII. Mfor Menedzsment Konferencia programja szintén elérhető: http://konferenciak.mfor.hu/77.html

A Business Coach partnerei abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a programon 15%-os árkedvezménnyel vehetnek részt. Ennek részleteiről érdeklődjenek dr. Bakos Adriennél, az adrienn.bakos@businesscoach.hu címen!

Nincsenek megjegyzések: