2012. augusztus 29.


 

Mindenkinek szüksége van egy kis bíztatásra. Például, egy új pozíció, egy új projekt, egy új feladat plusz erőfeszítést jelenthet, amikor jól jönne valaki, aki nemcsak „ismeri a „dörgést”, de tapasztalatait át akarja és át is tudja adni. Nem új találmány a mentorálás: a név a görög Homérosztól származik, az Odüssszeában a bölcsesség istene Athené többször egy Mentor nevű ember képében segítette tanácsaival az arra érdemes halandókat.
A kutatások szerint, azok a kis- és középvállalatok, ahol mentoringot alkalmaztak, 70%-ban öt évig, vagy tovább fennmaradnak, amíg, ahol nem kerül sor mentoringra, csak 36% volt a túlélési arány. A mentori rendszert működtető nagyvállalatok kisebb fluktuációról, gyorsabb beilleszkedésről számolnak be.
A mentorálás sokszor vállalati hagyomány részeként történik, például tapasztaltabb kollégák segítenek az újoncoknak beilleszkedni, kialakítani a hatékony munkához szükséges belső kapcsolatrendszert. A mentorok gyakran szabadidejükben adnak tanácsot, beszélgetnek, a mentoráltakkal, ami önmagában is tiszteletreméltó. A Mentor Oscar az informálisan és a szervezett formában működő mentoroknak kíván fórumot biztosítani, ahol bemutathatják az eredményeiket, megoszthatják, átadhatják tapasztalataikat és nyilvános elismerést kaphatnak. Néha még a mentoroknak jól jön egy kis megerősítés.
Ha mentorál, mentorált, vagy ismer olyan szervezetet, ahol sikeres mentoring program folyik, nevezzen a Mentor Oscar Pályázaton, nyerje el, vagy segítsen nekik elnyerni az értékes díjakat és az ezzel járó szakmai elismerést. A részleteket megtalálja a www.mentoroscar.hu honlapon.
A Mentor Oscart hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését.


Nincsenek megjegyzések: