2012. június 13.

Mentor Oscar 2012 - Pályázati felhívás

                              

                                Mentor Oscar 2013

Pályázati felhívás


A Mentor Oscart minden évben azoknak a szervezeteknek és egyéneknek ítéljük oda, akik a jelentős eredményeket értek el a mentoring és a coaching szemléletű vezetés terjesztésében és/vagy felhasználásában a munkájuk során hazánkban.

A több mint 5.000.000 Ft értékű díjazásra és az ezzel járó szakmai elismerésre várunk pályázatokat mind a közszférából, mind pedig a vállalatoktól: az üzleti élet minden területéről, a kis- és középvállalatoktól ugyanúgy, mint a nagyvállalatoktól. Lehet pályázni egyéni és szervezeti kategóriákban.

A Mentor Oscart hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését.


Érvényes pályázathoz kérjük 2012. december 1. 24.00 óráig PDF formátumban küldjék el az alábbiakat a mentoroscar@businesscoach.hu email címre:

1.     Kategória megjelölése (egyéni/szervezeti)
2.     A pályázati adatlap kitöltve (fenti email címen igényelhető)
3.     Legalább egy – legfeljebb három mentorált munkatárs ajánlólevele (Rövid összefoglalóval arról, hogy nekik miért volt hasznos ez a támogatás, mi volt a mentor/vezető szerepe)
4.     Pályázat: 5000-10000 összkarakter terjedelemben magyar vagy angol nyelven (Leírás a folyamatról, lényeges állomásokról, felhasznált eszközökről, résztvevőkről, szervezeti feltételekről, eredményekről és a kapcsolódó fontos tudnivalókról)


_ Ha Ön coaching szemléletben vezeti kollegáit…

_ Ha támogatja munkatársait céljaik elérésében és problémáik megoldásában…

_ Ha hagyománya van az Önök vállalatnál mentorálásnak, vagy épp most vezették be…

_ Ha úgy érzi, mások is tanulhatnak Önöktől…

…feltétlenül jelentkezzen!
Az ünnepélyes díjátadó 2013. február 5-én az 5. Magyarországi Coaching Konferencia keretében lesz.


Fődíj:

·         Egy személy részvételi lehetősége a KPMG-BME Akadémia és a Business Coach Kft. által hét éve alapított Executive Coach és Mentor Akadémia 120 órás képzésén, 1.390.000 Ft értékben.

Különdíjak:

·         Diadal coach képzés (299.000 Ft értékben)

·         Team coach képzés, Samling (888.000 Ft értékben)
·         A DGS Global rendezvényeire ingyenes részvételi lehetőség (300.000 Ft értékben)
·         HOGAN személyiségtesztek (100.000 Ft értékben)
·         Mentoringhoz releváns szakkönyvek (100.000 Ft értékben)
·         Részvétel StrengthsFinder Workshopon (1.200.000 Ft értékben)
·         „Words That Change Minds® - A befolyásolás nyelve” tréning 8 főre a Karrier Intézet szervezésében (1.200.000 Ft értékben)
A díjazottakkal egy gazdasági lap készít interjút.


2012-es Mentor Oscar pályázat résztvevői mondták

Oláh Júlia – K&H Bank

A pályázatra azért jelentkeztünk, mert meggyőződésünk volt, hogy mentori rendszerünk megállja a helyét a szakmai versenyben. Így a pályázat jó alkalom volt arra, hogy a K&H, mint vonzó munkahely jó hírnevét tovább erősítsük. Eddigi szakmai munkánk elismerését jelenti az első helyezés, megerősítő visszajelzés mentor kollégáinknak és a HR-nek egyaránt.


Erdődi Petra – Invitel
Az Invitel azért adta be a pályázatot a Mentor Oscar-ra, mert egy olyan programot valósítottunk meg, ami a magyar vállalatok sorában, szervezetfejlesztés és coaching alapú működés tekintetében egyedi. Szerettük volna a szakmával megismertetni és megmérettetni vállalatunk egyik legsikeresebb programját.

Mancs Melinda – MOL

A mentoring kultúra továbbfejlesztésére képzési kínálatunkba speciális mentor képzést építünk be, hogy a komplex a fejlesztési programokon belüli mentoráláson kívül lehetővé tegyük az egyéni jelentkezők felkészülését is.


Gabulya Eszter – Jabil Circuit

A tavaly elindított Mentor Programunknak nem csak helyi szinten lett pozitív visszhangja, hanem a Jabil gyárak között meghirdetett verseny döntőjén is közönségdíjazott lett. A jövőben minden olyan szervezetnek bátran ajánljuk a Mentor Oscar Pályázati jelentkezést, ahol elindult az a tudatos törekvés, hogy a mentorálás folyamata a szervezeti kultúra részévé váljon.

Kérdése van? Jelentkezne? Jelölni szeretne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot:

06-70/779-1518
                                                 

Nincsenek megjegyzések: