2014. április 16.

Egynapos bevezető a megoldás-építésbe

 
 
 


(Meghívó coaching szemléletű vezetőknek és mentoroknak
egy napba sűrített solution-focused brief coaching eszköztárra
2014. Május 27-ére)

Ma már közhelynek számít, hogy akkor jó a teljesítmény a szervezetekben, ha jól érzik magukat az ott dolgozók, az ötleteikre is, kreativitásukra is szükség van, nem csak egyszerű végrehajtó droidként számítanak rájuk. Számos módszer van, amely segíti, támogatja a szervezeteket, hogy ezt a működési módot elérjék.

Kicsit különböző fókusszal, a coaching például főleg kívülről, a mentoring pedig belülről tudja támogatni az együttműködés növekedését, az elkötelezettség („nekem is érdekem, hogy együtt legyünk sikeresek!”) és a célok összehangolódását. 

Mind a coaching, mind a mentoring megközelítési módjai között, eszköztárában egyre kiemeltebb szerepet kap a megoldás-fókuszú, megoldásközpontú, megoldás-építő megközelítés. Anélkül, hogy félne a problémától, ez a megközelítés arra koncentrál, hogy mit szeretne elérni az ügyfél, a munkatárs.

A tapasztalat azt mutatja, hogy míg a problémára koncentrálás  a probléma megismeréséhez járul hozzá és bár ez is hasznos lehet valamilyen szempontból, mégis a megoldásra koncentrálás, arra, hogy mi legyen ahelyett, amit nem szeretnénk, mi van már meg a megoldás jobb megismeréséhehez járul hozzá, ami pedig a megoldás aktuális megtalálásához.

Másképpen: „A megoldás nem okvetlenül függ össze a problémával...”

Ez a fő oka egyébként (hogy  a problémaszinten csak a feltétlenül szükséges ideig tartózkodunk és amilyen gyorsan csak lehet, a megoldás, a kivételek és a működő előjelek szintjére „ugrunk”), hogy a megoldásközpontú megközelítés általában gyorsabban ér célt.

Az egynapos program célja, hogy sajátélményes aktivitásokon keresztül, és egy akvárium-coaching  bemutatásán és elemzésén keresztül mutassa be, hogy ez az egyszerűnek látszó megközelítés tulajdonképpen egy attitűdváltás alapja lehet, és akkor lesz igazán hasznos, ha ez megtörténik.

2014. Május 27.    Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Bp. VI. Andrássy út 98

A képzés díja: 60,000 Ft + ÁFA

Kérdést feltenni és jelentkezni lehet: miklos.szilagyi@businesscoach.hu

A képzés ára tartalmazza az étkezés mellett a Peter Szabo, Daniel Meier és Hankovszky Katalin Rövid és tartós coaching című könyvét:
 
 
A képzést tartja: Porpáczy Éva és Szilágyi Miklós, mindketten coachok, trénerek, akik tanulták és használják a megoldásközpontú rövidcoachingot.
 
 

Nincsenek megjegyzések: