2012. június 12.

Június 26 - Budapesten az AI nemzetközi szaktekintélye



Meghívó
a Coaching Határok Nélkül
2012. június 26–i programjára




A napokban a DIADAL coach képzésen egyik hallgatónk vizsgatémája az Appreciative Inquiry (AI) volt. Az első pár percben a fenti videót játszotta le a csoportnak, amit mindenkinek ajánlok megnézésre, azoknak is, akiknek semmilyen kapcsolatuk nincs a coachinggal!

Egy ijesztő statisztika szerint: A magyaroknál nincsen boldogtalanabb nép a fejlett világban! Az OECD 34 tagországa közül mi vagyunk az utolsók a listán. A megkérdezettek magyaroknak csupán 23%-a elégedett, pedig az átlag 59%. Ezért is gondolom, hogy a téma abszolút aktuális.


Az AI a kérdezés művészete, amely stimulálja az optimizmust, a válaszadót jó érzéssel tölti el, az erősségek, értékek kiaknázására fókuszál egyénileg és a szervezetben egyaránt.


Az AI előnyei:
         Nem a múltat és a problémákat diagnosztizálja.
         A meglévő pozitívumokra és elért eredményekre, sikerekre, értékekre alapoz.
         Az értékek, erősségek kinyilvánítása elismerést eredményez, és aktív részvételt biztosít.
         A pozitív megközelítés pozitív energiát generál.

Az AI az alábbi területeken alkalmazható többek között:
         Szervezetfejlesztésben
         Változás managementben
         Csapatépítés elérése érdekében
         Management és leadership fejlesztésekor
         Coach típusú vezetők képzésében
         Számos coaching téma esetén: Első 90 nap, Karrier coaching, outplacement…

Amit még fontos tudni az AIről:
  • nem csak cégek de politikai, vallási, egyéb szervezetek is alkalmazzák mint pozitív eszközt, egy cég , vagy szervezeti kultúra megteremtése érdekében pl.United Religions, Dalai Láma a világbékéért, Amerikai hadsereg
  • ezáltal nemcsak a coachokat de trénereket, facilitátorokat, pszichológusokat, tanárokat, mindenkit érdekelhet, mindenki ezt használja már a világban, teljes intézetek, mozgalmak, teljes város átalakítása, vagy politikai, vallási  ellentétek feloldása köszönhető a módszernek
  • bármilyen létszámra bevethető,  team coaching és leadership képzések egyik legsikeresebb módszere
  • aki megtapasztalta, tovább viheti, mint appreciative coach /vezető/ és hatással lesz a szervezetre
A Coaching Határok Nélkül Program keretében 2012 június 26-án Budapesten a téma egyik nemzetközi szakértője lesz vendégünk .


Stefan Cantore, a Brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat főigazgatójaként komplex, 65 millió angol font költségvetésű egészségügyi vállalkozást irányított, majd az elmúlt hét évben számos sikeres vezetésfejlesztési és szervezetfejlesztési tanácsadási megbízást teljesített a közszférában, nonprofit szervezeteknél és a profitorientált szektorban egyaránt.
Társszerzője az „Appreciative Inquiry for Change Management” (Kogan Page, 2008) című szakkönyvnek, melynek további szerzője Jonathan Passmore is, aki a program keretében június 5-én látogat hazánkba. 2012 júliusában jelenik meg legújabb könyve „Top Business Psychology Models” címmel. Stefan tapasztalt executive coach és mentor, végzettségét az Institute of Leadership and Management intézményénél szerezte.

Én biztosan ott leszek és remélem Te is eljössz, hogy együtt tanulhassunk a legjobbaktól!

Komócsin Laura


További információ: www.coachinghataroknelkul.hu

Időpont: 2012. június 26. 9.00 – 17.00.

Helyszín: Fővárosi Vízművek Zrt., Budapest, XIII. Váci út 23-27.

Nincsenek megjegyzések: